Info

 

Wie is de persoon achter Be Out There?

Be Out There is ontstaan omdat Sven Baert zijn passies wou delen met anderen: plezier maken en mensen begeleiden.

Als kind kreeg hij de kans om in  modderplassen te baden, in de natuur op stap te gaan met zijn broers en zus, geheime kampen en klimparcours te installeren in verstopte bossen, op te gaan in avontuurlijke gezinsvakanties en (tot op heden) plezier te maken tijdens verjaardagsfeestjes gevuld met spel en avontuur. In zijn studententijd was hij verbaasd dat medestudenten maar écht plezier konden beleven na genoeg alcohol of ander gebruik. In de jaren die daarop volgden, zag hij rond zich heen steeds meer volwassenen hun speelsheid verliezen. Hij ontdekte dat een kind gemiddeld 300 à 400 keer per dag lacht en een volwassene maar maximum  15 keer…

Wanneer wij volwassen worden,  kunnen we niet anders dan de werkelijkheid van de soms harde wereld onder ogen zien en allerlei verantwoordelijkheden op te nemen. Hoe meer de stress in ons dagelijks leven toeneemt, hoe meer wij het contact met ons “innerlijk” kind verliezen.

Sven hoopt aan te tonen dat het belangrijk is zowel serieus te kunnen zijn, alsook te kunnen genieten en blij te zijn in je leven. De speelse activiteiten die hij aanbiedt, toveren weer een glimlach op je gezicht. Ze vormen de eerste pijler van Be Out There.

Daarbij is Sven altijd iemand geweest die graag anderen hielp. Hoe ouder hij werd, hoe meer hij hier in groeide. Zijn opvoeding met ouders die zich beiden verdiepen in coaching en psychologie legden de grondslag. Er volgden opleidingen zoals bedrijfscoach  en ervaringen die hem telkens verder brachten op dit pad. Hierdoor ontwikkelde hij de tweede pijler waar Be Out There op steunt: die van de begeleiding. Het doel is je sterker maken, je zelfvertrouwen boosten, je plaats innemen in een groep  en tools aanbieden die je kunnen helpen bij verschillende uitdagingen. Elk probleem is  tenslotte een uitdaging en elke uitdaging is een mogelijkheid om te kunnen leren en sterker in deze wereld te  staan.

Voor welk luik je ook kiest, de fundamentele tool die Be Out There gebruikt is de natuur. De natuur ondersteunt ieder proces, of het nu te maken heeft met plezier, of met begeleiding.

Waarom kiezen voor Be Out There

Be Out There heeft twee kernwaarden:

  • Kwaliteit
  • Goede verbinding van de begeleider met de groep

Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat wij alles op alles zetten om er samen een onvergetelijke activiteit van te maken!